Osiossa kerrotaan eri vaihtoehdoista niin kotimaan kuin ulkomaan liikenteen ja logistiikan palveluiden ja tuotteiden osalta.

aro_johanna_seesaro

Logistiikan erikoisosaamista joustavasti ja ketterästi

Aro Parts Logistics Oy on operatiivisen varaosalogistiikan asiantunteva solmukohta. Yhtiön logistiikkaosaamisen avulla autoalan myynti- ja jälleenmyyjäorganisaatiot voivat keskittyä olennaiseen.

Aro Parts Logstics Oy on vuonna 2006 perustettu logistiikkapalveluihin erikoistunut yhtiö, joka tarjoaa asiakkailleen ammattitaitoista ja luotettavaa tavarankäsittelypalvelua. – Käytössämme on nykyaikainen logistiikkakeskus sekä varastointia ja varaston hallintaa tukevat tietojärjestelmät. Hinnoittelumme on suoritepohjaista, joten asiakkaamme maksavat vain tarvitsemastaan palvelusta, toimitusjohtaja Johanna Seesaro kertoo.

Muutakin kuin lavapaikkoja

Varaosaosaaminen on yhtiön ydinosaamista, mikä kumuloituu lisäarvona logistiikka-asiakkaille. – Auton varaosat eivät ole bulkkitavaraa, siksi hyllypaikkoja ja -moduuleja on oltava monenlaisia erilaisiin tarpeisiin. Monissa varastoissa on tarjolla ainoastaan lavapaikkoja riippumatta siitä, millaista tavara on. Meillä on hyvin erilaisia ratkaisuja ja erikoisjärjestelyjä, joita olemme kehittäneet autovaraosien monipuolisten tarpeiden mukaan. Siitä on etua varastointiasiakkaillemme.

Autovaraosien varastoinnin erikoispiirre on myös nimikkeiden huikea määrä. – Se tarkoittaa, että varaosia on varastossa paljon ja niistä vain 15-20 % on nopeasti liikkuvia. Se on haaste logistiikan kannalta, sillä varastopaikkoja tarvitaan paljon. Siksi lavavarasto ei ole kannattava vaihtoehto, sillä autonvalmistajan tai myyjän ei kannata maksaa siitä, että yksi osa vie kokonaisen lavapaikan.

Joustavaa ja ketterää palvelua

Seesaron mukaan yhtiön vahvuus on nimenomaan autoalan koko ketjun hyvä tuntemus aina tehtaalta loppuasiakkaaseen saakka. – Olemme kuin mustekalan pää, joka liikuttaa todella isoja lonkeroita. Siksi suurin lisäarvo on se, että myynti- ja jälleenmyyjäorganisaatio voi avullamme keskittyä omaan ydinosaamiseensa. Me hoidamme kaiken muun. Olemme myös kokomme puolesta joustava ja ketterä organisaatio, mikä kumuloituu väistämättä myös myynnin toimintaan. Lisäksi palvelumme räätälöidään aina asiakkaiden tarpeiden mukaan, Seesaro toteaa lopuksi. Teksti: Mia Heiskanen