Tämä sivusto tarjoaa liikkeenjohdolle kaikkia niitä palveluita ja osaamista, jotka auttavat liikkeenjohtoa haasteiden voittamisessa ja uuden liiketoiminnan luomisessa.

opuscapita

Intohimona taloushallinnon kehittäminen

Taloushallinnon kustannukset ovat keskimäärin prosentin yrityksen liikevaihdosta.

– Tästä vähintään puolet on pudotettavissa pois ottamalla käyttöön kehittyneitä järjestelmiä tai ulkoistamalla toimintoja, arvioi OpusCapita Groupin toimitusjohtaja Heikki Länsisyrjä.

OpusCapita on tehnyt yli 150 benchmark-tutkimusta yritysten taloushallinnon prosesseista eri puolilla Eurooppaa ja havainnut yritysten erojen olevan hätkähdyttäviä.

– Samojen prosessien kustannusten erot yritysten välillä voivat olla nelinkertaisia. Uskallankin väittää, että toimintojen kehittämisellä saavutettavat potentiaaliset säästöt eivät ole vain kymmeniä, vaan jopa satoja prosentteja, vakuuttaa Länsisyrjä.

Merkittävimpänä syynä taloushallinnon nykyiseen tehottomuuteen Länsisyrjä näkee resurssien niukkuuden. Vain aniharvoilla suuryrityksillä on mahdollisuus nostaa taloushallinnon tuottavuutta kokonaan uudelle tasolle panostamalla kehittyneimpiin teknologioihin, esimerkiksi robotiikkaan, tekoälyyn tai big dataan.

– Tällöin yritys joutuu joko hyväksymään nykyiset toimintatavat vallitsevine kustannustasoineen tai valitsemaan kumppanin, joka pystyy tarjoamaan nykyteknologian mahdollisuudet. Me kokonaisvaltaisia taloushallinnon palveluja tarjoavana yrityksenä voimme investoida miljoonia euroja teknologiaan ja jakaa saadut hyödyt tuhansille asiakkaillemme.

OpusCapitassa on erittäin vahva teknologiatausta ja jo kahdenkymmenen vuoden prosessiosaaminen taloushallinnon eri osa-alueilta. Erilaiset teknologiaryhmät kehittävät jatkuvasti uusia, tekoälyyn ja robottiteknologiaan perustuvia aivan uusia taloushallinnon toimintojen käsittelytapoja.

– Tavoitteenamme on, että se, mitä tehdään tänään, voidaan tehdä jo lähitulevaisuudessa puolet halvemmalla, laadusta tinkimättä, korostaa Länsisyrjä.

Aina asiakaskohtainen ratkaisu

Jokainen yritys talousjärjestelmineen on erilainen ja siten myös kehittämistarpeet ovat yrityskohtaisia. OpusCapitassa ymmärretään tämä, eikä mitään ratkaisua ole lyöty etukäteen kiinni.

– Nostamme talousjohtajan murheet pöydälle ja esitämme avoimen kysymyksen, miten voimme olla avuksi. Selvitämme mikä on paras tapa kehittää toimintaa, oli kyse sitten ostovelkojen tai myyntisaamisten hallinnasta tai koko taloushallinnosta. Laskemme, mitä liiketoiminnallista arvoa palvelumme tarjoaa. Kysehän ei aina ole rahasta, vaan esimerkiksi tavoitteena on parempi liiketoimintafocus, teknologiatason, läpinäkyvyyden, täsmällisyyden tai laadun nostaminen, selvittää Länsisyrjä.

OpusCapitalla on vahva näkemys ja osaaminen taloushallinnon prosessien virtaviivaistamiseen joko ulkoistettuna tai palveluna..

– Palvelukeskustemme avulla pystymme tarjoamaan kokonaispalveluja, jolloin talousjohtaja voi arjen pyörittämisen sijaan keskittyä ydintekemiseen eli toimitusjohtajan läheisenä työkumppanina toimimiseen. Tähän kuuluu mm. organisaation haastaminen tekemään asioita uudella tavalla, selventää Länsisyrjä talousjohtajien muuttuvaa roolia yrityksissä. Teksti: Maija-Liisa Saksa