linkosuo_ruisipsi

Linkosuo ponnistaa terveellisillä ruistuotteilla maailmalle

Leipomotuotteistaan ja kahviloistaan tunnettu perheyhtiö Linkosuo tähtää terveellisillä ja maukkailla ruistuotteilla maailmalle. Hyvällä omallatunnolla popsittavat RuisSipsit ovat valloittaneet jo suomalaisten makuhermot, nyt niitä viedään naapurimaihin, Baltiaan, Keski-Eurooppaan ja Taiwaniin saakka.

– Wellness ja hyvän omantunnon napostelu tekevät kauppansa, sillä kuluttajat haluavat tietää, mitä syövät, kertoo Linkosuon toimitusjohtaja Timo Jänne, Linkosuon yrittäjä kolmannessa polvessa.

Valkosipuli-RuisSipsi maistuu Suomessa ja Virossa

Ruissnacksit muodostavat koko tuotannosta jo 60 prosenttia ja viennin osuus on 10 prosenttia. Valkosipulin lisäksi chilinmakuinen RuisSipsi lisää suosiotaan. Kummankin täytteissä on vain mielikuvitus rajana.

– Maku on edelleenkin ykkösjuttu ja terveellisyys lisäarvo, Jänne toteaa.

Rukiin sisältämät kuidut ja lignaaniyhdisteet antavat suojaa sydän- ja verisuonitauteja ja tiettyjä syöpiä vastaan.

– Ruissnacksit sopivat loistavasti myös kuntoilijoille, sillä ne sisältävät hyviä pitkäkestoisia hiilihydraatteja ja paljon vähemmän rasvaa kuin perinteiset snacksit, Jänne muistuttaa.

Linkosuo haluaa yllättää kuluttajat positiivisesti, siksi uusilla tuotantolinjoilla suunnitellaan rohkeasti uusia tuotteita.

– Toukokuussa meiltä ilmestyivät Mini RuisRipsit ja syksyllä lanseeraamme luomuruissipsin ja texmexjuusto-maun. Suunnitteilla on myös makeita ruisvälipaloja.

Teksti: Eila Aalto