Löydä oikeat ratkaisut ja tekijät muuttuvassa energiatuotannon maailmassa.

porkka

Energiankäytön minimalisti

Porkka Finland Oy:n ammattikäyttöön suunnittelemat ja valmistavat Inventus-kylmälaitteet tehoilevat energiansäästössä.

Porkka Finland Oy on tunnettu ammattikäyttöön suunniteltujen jääkaappien ja kylmähuoneiden valmistaja. Vuonna 1962 perustettu yritys sijoittuu Euroopan energiatehokkaimpien kylmälaitteiden valmistajien joukkoon. Porkka Finland on alansa johtava valmistaja ja myyjä Skandinaviassa ja vankassa asemassa myös Keski-Euroopan sekä Venäjän markkinoilla. 75 prosenttia liikevaihdostaan viennistä saavan yrityksen asiakkaita ovat hotellit, ravintolat, keskuskeittiöt sekä laivat.

Yrityksen uusi Inventus-kylmälaitesarja on suunniteltu energia- ja kustannustehokkaista lähtökohdista.

– Kyseessä on EU-markkinoiden pihein kylmälaite, toimitusjohtaja Lasse Korpela kertoo.

Inventus -kylmäkaappien kehittelyssä on yhdistetty sähkö- ja ohjauspuolen viimeisintä tekniikkaa, kylmäosaamista sekä Porkka Finlandin yli 50 vuoden kokemusta eristämisessä.

Kehitystyön taustalla on Euroopan ekosuunnitteluasetus, joka määrittää uudet vaatimukset ammattikäytössä oleville kylmäkalusteille. Uudet säännökset tulevat voimaan vuonna 2015, jolloin kaikkien valmistajien pitää ilmoittaa laitteidensa energiankulutus. Vuoteen 2019 mennessä säännöksiä kaupallisten kylmälaitteiden energiankulutuksesta tullaan tiukentamaan entisestään. Uudet Inventus -laitteet yltävät kuitenkin jo nyt näiden asetusten mukaiseen, energiatehokkaiden laitteiden kärkipäähän.

Porkka Inventus-malliston kehitystyö alkoi alkuvuodesta 2013 ja uudet laitteet esiteltiin alansa arvostetuimmilla Expo-Milano –messuilla jo saman vuoden syksynä.

– Vähäinen energiankulutus yhdistettynä kestäviin laitteisiin tietää asiakkaille selviä säästöjä, Korpela summaa.

Hankintahintaan yhdistetty laskennallinen kahdeksan vuoden elinkaaren aikainen sähköenergiankulutus tietävät Inventus -laitteiden kohdalla jopa 60-prosentin kokonaissäästöjä aikaisempiin vaihtoehtoihin verrattuna. Myös poikkeuksellisen pitkä, viiden vuoden takuuaika kertoo vahvasta laadusta.

– Vastaanotto on ollut erinomainen ja tilauksien määrä on ylittänyt kaikki odotuksemme, Korpela kertoo.

Mallistossa on erikokoisia ja -mallisia jääkaappeja, kylmiöitä sekä pakastimia.

Energiatehokkuuden lisäksi parannuksia on tehty myös kaappien ulkonäköön ja käyttäjäystävälliseen suunnitteluun. Muotoilu ja kaluston yhtenäinen ilme ovat nykyisin tärkeitä myös ammattikeittiöissä. Käyttöominaisuuksia parantavat sisäseinien muotoon prässätyt hyllynjohteet, jotka lisäävät kaappien hygieniatasoa verrattuna perinteisiin ruuvikiinnitteisiin hyllykannakeratkaisuihin. Led-ohjauspaneeli tekee laitteiden käyttämisestä entistäkin helpompaa.